Monday, April 18, 2011

Gaun Coklat Pink..lepas rindu

Lama betul tak mereka & menjahit gaun untuk Amelin & Sofiya..akhir sekali pada Februari lepas...
Sekadar sempat menjahit skirt untuk Amelin je lepas tu..
Alhamdullilah minggu lepas sempat menyiapkan 2 helai gaun ini..
Mula mengunting pada Jumaat minggu lepas dan siap pada esoknya..
Dan di pakai masa meraikan birthday baby comel, Harith yang pertama..

Untuk Sofiya saya buatkan gaun berlengan dan saya jahitkan renda kain kapas berwarna pink berukuran 2 inci di bahagian pinggang, renda bahagian pinggang saya buatkan 3 lipatan dan di hias dengan manik berwarna pink...
Gaun Sofiya

3 lipatan di bahagian reben & jahitan manik berwarna pink
Gaun Amelin lebih kurang sama dengan gaun Sofiya..cuma tak berlengan..sebab saya suka tengok lengannya yang montok tu..hehe.InsyAllah..kalau ada masa nak jugak jahitkan 3 atau 4 helai lagi gaun untuk pakai masa hari raya nanti...:)
Amelin punya..
Gaun tidak berlengan untuk Amelin..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...