Saturday, March 31, 2012

Pink Roses


Lama jugak cuti menjahit baju Sofiya & Amelin...tiba-tiba datang angin rajin utk buat 2 baju anak dara ni.. :)
kain berbunga sweet sgt pada mata saya..jadi saya dulukan menjahitkan...4 1/2 meter cukup untuk buat 2 gaun ni..sama design, sama color renda & sama riben cuma saiz je yg lain..:)


Thursday, March 29, 2012

Baju Kurung ~ Dayana



Sepasang baju kurung warna pink & sehelai kain lipat depan ni saya jahitkan untuk Puteri Nur Dayana, anak buah saya..
...saiznya badanya & tinggi lebih kurang Sofiya, jadi senang untuk mengagakkan saiz bajunya  & baju kurung ni saya buat sama seperti  fesyen baju Sofiya berwarna turqoise dulu seperti yang dimintanya..:)

Saturday, March 10, 2012

Baju kurung tebuk V

tetap comel..:)

Terkejut & nak tergelak pun ada bila dpt baju kurung tabika sekolah Amelin dari cikgunya..
Kreatif sungguh orang yg buatnya...tak penah lagi seumur hidup tengok baju kurung pesak bertebuk V...ibu2 kat tabika pun komplen camnalah boleh boleh jadi fesyen camni...
Tak sampai hati  bila tengok Amelin pakai...kesian..:(
Seminggu Amelin pakai..saya buatkan sepasang baju kurung baju baru utk dia..carikan kain yang sama warna (nasib baik jumpa).....kainnya pun saya buatkan jugak..sebab ukuran pinggang kain lama terlalu sendat untuk Amelin...




Friday, March 2, 2012

Cuti

 Assallamualaikum

...dah beberapa minggu badan tak berapa sihat..
awalnya Amelin yang demam..3 hari jugak menjaganya..takmau makan, taknak tengok tv..peninglah ibu.. kesian..rasanya kalau bolehlah dipindahkan demam tu..
Betul..lepas Amelin baik..ibunya pulak yang demam..tak penah diserang demam selama ni..seminggu demam, batuk & selsema..seminggu lagi batuk & selsema tak hilang lagi..suara pun garau...tak semerdu dulu..(hehe)..
Alhamdullilah..walaupun begini..tetap bersyukur kerana boleh bernafas lagi..bila didugakan dengan dugaan kecil ni..dah terasa sakit-sakit badan..bagaimanalah sakit di ambang siratulmaut..

Alhamdullilah..masih diberi peluang menjalani hidup yg di pinjamkan sekejap ni...syukur!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...