Tuesday, November 2, 2010

Buku baru..

 Dua buku jahitan yang telah saya beli minggu lepas ;
Pertama.
Panduan Membuat Pakaian - Mariam Abu Bakar ( Harga RM 50.00)
Antara Halaman - Panduan Membuat Pakaian


Ringkasan Buku :-

1 ) Panduan Membuat Pakaian  (Mariam Abu Bakar)
  1.  Panduan lengkap mengenai jahitan termasuk barang-barang keperluan menjahit,  fungsi & cara mengunakan mesin jahit
  2. Langkah-langkah memotong & menjahit pakaian pelbagai fesyen, seluar, skirt, blouse ,baju kurung dll.
2) Variasi Busana Tradisional  (Salikin Sidek)
  1. Panduan mengukur pakaian, pilihan kain sesuai
  2. Panduan  melakar, mengunting & menjahit kebaya dan baju kurung tradisional pelbagai fesyen seperti baju kurung riau, baju kurung pahang, baju kurung johor..
Variasi Busana Tradisional ~ Salikin Sidek (RM 35.00)

Antara panduan dari buku Variasi Busana Tradisional

Seronok dapat memiliki buku sebagai rujukan dan dapat menambah ilmu..
Selain dari itu emak tetap rujukan jahitan saya yang utama ...

3 comments:

  1. Salam ita, saya nak sgt buku panduan membuat pakaian tu, tapi susah sgt nak dpt. Publisher pun dah tak print lagi. Boleh tak kalau saya dapatkan copy from u. Kos photocopy and delivery saya akan bayar. Please reply, thanks-kak nora

    ReplyDelete
  2. kak nora...boleh tinggalkan hp no. akak dlm email mmazita@yahoo.com..nanti sy contact akak balik..:)

    ReplyDelete
  3. Memang sesuai la beli buku panduan menjahit untuk orang baru belajar macam sy. Terima kasih dengan info :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...